no2umno

Kenyataan Akhbar Yang Berbeza Daripada Keluarga Mangsa Sodomi Anwar Ibrahim

In fitnah 2 on July 2, 2008 at 11:06 am

pelandukputih – […] Penulis dapati tidak banyak kes skandal seks pemimpin politik yang mendapat liputan yang sangat meluas seperti kes Anwar Ibrahim ini.

Mungkin yang kita masih ingat ialah skandal seks yang melibatkan Presiden Amerika Syarikat, Bill Clinton dengan pembantunya Monica Lewinsky pada tahun 1997.

Pendedahan tersebut berlaku apabila seorang wanita yang bernama Paula Jones telah mendakwa bahawa Bill Clinton telah melakukan gangguan seksual terhadapnya. Bill Clinton pula mengaku mempunyai hubungan intim dengan Monica sekitar tahun 1995 dan 1996.

Skandal seks itu telah menggegarkan dunia dan telah mendapat liputan seluruh media antarabangsa.Seterusnya, Presiden Clinton menjadi presiden AS kedua yang di-impeach oleh DPR AS. Walaubagaimana pun, beliau telah meminta maaf kepada seluruh rakyat AS atas perbuatannya dan terus mendapat dukungan untuk menjadi presiden.

Kenyataan Akhbar Yang Berbeza

Apa yang menarik perhatian penulis kali ini ialah perbezaan yang ketara di antara suratkhabar-suratkhabar tempatan apabila menyiarkan kenyataan akhbar keluarga Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Jika dibandingkan dengan akhbar-akhbar lain, The STAR telah menyiarkan satu kenyataan keluarga Saiful yang mungkin TIDAK ‘DITAPIS’…. selanjutnya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: