no2umno

Shaiful dan Mohd Shaid …. lebih kurang

In Anwar Ibrahim, Saiful Bukhari on July 2, 2008 at 12:08 am

Bukan aku nak tunjuk ‘terror’ tapi waktu aku hilang motor beberapa bulan yang lalu … lapuran polis aku lagi lengkap dari lapuran milik Shaiful. Aku sertakan gambar, plan lokasi kemalangan, salinan geran kenderaan dan jadual lengkap sebelum kehilangan motor. Dengan lapuran lengkap cam tu, polis masih gagal kesan motor canggih aku. Aku tunggu jugak kalau kalau, pengesan forensik dan pihak polis datang untuk buat siasatan. Tapi tak der jugak. Aku talipon … diorang kata. Motor hilang ni biasa. Setiap hari mesti ada moto hilang. Mungkin selepas ini aku akan ubah tajuk lapuran polis, supaya diorang buat siasatan segera …. contohnya ‘Lapuran polis pengLIWATan motor’.

Korang tengok bagaimana pelajar lepasan UNITEN buat lapuran polis …… Ni aku ulang tayang lapuran yang dibuat …

No. Repot: 4350/08, Balai Polis Jalan Travers, K.L.:

Pada 28/6/08 jam 1745 satu repot di HKL oleh Mohd Saiful Bukhari b. Azlan [ No.K/P: 850706-01-5687], umur 23 tahun, kandungan repot:

“Saya Mohd Saiful Bukhari b. Azlan ingin melaporkan bahawa saya telah diliwat oleh majikan saya.Perkara ini berlaku tanpa kerelaan saya. Kejadian terakhir berlaku 26/6/08 di Unit 1151, Kondo Desa Damansara, Jalan Setia Kasih, K.L. Oleh itu tujuan laporan ini dibuat untuk mendapat pembelaan dan keadilan ke atas saya. Saya juga berasa bimbang dengan keselamatan diri dan keluarga saya jika perkara ini tersebar luas di khalayak ramai. Majikan saya Dato Sri Anwar Ibrahim-Ketua Umum PKR.

8 baris … mengikut keluasan paparan blog aku dan 94 patah perkataan kesemuanya. Cam pertandingan mengarang Hari Kemerdekaan. – Tidak melebihi 100 patah perkataan.

Dia buat ‘police report’ seperti mahu tak mahu, tanpa sebarang lampiran membantu penyiasatan…. Kalau aku jadi pegawai polis yang menerima lapuran tersebut, aku akan tanya banyak persoalan kerana kes ini melibatkan individu ternama. Seolah olah beliau nak pedajal polis supaya buat kerja lebih atau dia sendiri tak mempunyai bukti yang cukup untuk buat lapuran.

aKalau ini lah bentuk report dari bekas pelajar UNITEN … aku tak hairan kenapa ramai sangat graduan yang tak berkualiti sekarang ni. Mungkin ada baiknya mamat ini ditendang dari UNITEN kerana bakal rosakkan nama Universiti tersebut … Mungkin kah ini lah hakikat mahasiswa sekarang ..

Korang ingat tentang Graduan yang pernah di gunakan oleh UMNO seperti Mohd Shaid Rosli dulu … lebih kurang je style nya….
Nak cepat kaya …. tolong UMNO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: