no2umno

PM, TPM atau separuh kabinet pun boleh – Anwar

In Anwar Ibrahim, Debat, Minyak naik on July 7, 2008 at 10:09 pm

MStar | … “Saya keberatan ikut serta dalam debat tersebut kerana hanya melibatkan Menteri Penerangan, Ahmad Shabery Cheek. Saya telah mencadangkan supaya Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi atau Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak atau kedua-duanya menyertai debat tersebut.

“Bagaimanapun jika mereka keberatan, insha-Allah saya bersedia. Saya perlu menjelaskan kaedah pelaksanaan cadangan Pakatan Rakyat menurunkan harga minyak,” kata beliau dalam blognya hari ini.

Ketika berucap pada Perhimpunan Protes Sampai Turun Harga Minyak 2008 di Kelana Jaya malam tadi, Anwar berkata, walaupun tidak berpuas hati kerana permintaannya mahu berdebat dengan Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri mengenai harga minyak tidak dipenuhi, Anwar berkata, debat dengan Menteri Penerangan Datuk
Ahmad Shabery Cheek yang dijadualkan 15 Julai ini juga memadai.

“Lebih baik debat dengan Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri, separuh Kabinet pun boleh. Ini bukan masalah politik biasa tetapi ini masalah rakyat yang membebankan. Biar dengar betul-betul,” katanya.

Bekas Timbalan Perdana Menteri itu berkata, perkara tersebut telah dibincangkan dalam mesyuarat pimpinan Pakatan Rakyat minggu lalu.… selanjutnya.

no2umno – lama dan dah berulang…..sampai sekarang tak dengar suara Najib dan Pak Lah. Diorang dah letak jawatan ke? Macam tak dengar jawapan pun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: