no2umno

Debat Anwar Ibrahim dan Shabery Chik

In Anwar Ibrahim, Belit Shabery Cheek, Debat on July 16, 2008 at 4:20 am

triplecolourlife | …Dah tak dapat nak tapis pakai apa dah, memang terserlah bertapa cetek pengetahuan yang ada pada Shabery Chik. Dengan mulut berbuih dan senyum senget dan hujah yang kosong, tak berhenti-henti mengemukakan hujah yang sama. Soalan-soalan yang diutarakan, berlegar tanpa dijawab.

Paling menjelekkan, apabila media (TV3-pasal aku tgk kat TV3) terpaksa sugar-coated bnyk pekara agar Shabery Chik kelihatan “hebatnya ko kat pentas tadi” selepas debat berakhir.

Pandangan yang mudah tetapi berfokus hanya untuk mewujudkan 3 bilion, tidak langsung dipandang dan ditolak mentah-mentah oleh Shabery Chik. Respon larr, kasi buah fikiran bapakkk Shabery Chik oeiii. Tak perlu laa nak quote ayat org sana sini. Buat recap sampai 10x, minyak naik bukan salah Kerajaan. Memanglaa bukan salah kerajaan. Tapi salah kerajaan menaikan minyak dengan MENDADAK. Jawab soalan tu dulu, kenapa begitu mendadak? Boleh aku buat pertimbangan pesal minyak naik. Apa penyelesaian nya?? Nada.

Adab berdebat bapakkk Shabery Chik pon macam aku mula-mula belajar nak berdebat zaman sekolah dulu. EMO lebeh. Tapi zaman sekolah dulu, nasib ahh aku senang belajar tu yg aku dapat jadi best speaker peringat negeri tuh. Okeh poyo. Continue.. Bapakk Shabery Chik tak perlu emo tak tentu pasal. Enough laar beating around the bush. Rakyat dah dengar, dah paham dah buat penilaian. Media tak perlu laa nak tepek gula sana sini, buat rakyat menyampah dan sakit hati je.

Point bapakkkk Shabery Chik yang dok compared Malaysia to Venezuela and Saudi Arabia dari awal perbahasan, lepas tu kata please don’t compare Malaysia to those countries, Pakkk, apakkk ceta apa neh?… selanjutnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: