no2umno

SHABERY TIDAK PERLU LETAK JAWATAN

In Belit Shabery Cheek on July 20, 2008 at 8:46 am

Duniatiger | ….Ada beberapa faktor perkara-perkara yang dibincangkan dalam Kabinet diketahui serta dibincangkan oleh orang ramai, dilaporkan media atau tersebar dalam blog dan media baru.

Pertama ia dinyatakan sendiri dalam majlis rasmi oleh anggota Kabinet seperti Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri atau Menteri. Kedua ia dinyatakan oleh anggota Kabinet dalam post Kabinet kementerian masing-masing. Ketiga ialah anggota Kabinet memberitahu keluarga, rakan atau sahabat terdekat.

Keempat ialah apabila anggota post Kabinet memberitahu orang luar daripada Kementerian. Orang luar pula memberitahu rakan mereka yang lain. Banyak lagi kemungkinan yang menyebabkan maklumat yang dibincangkan dalam Kabinet disebarkan kerana tujuan atau niat yang hanya Allah SWT yang tahu.

Kali ini, saya ingin berkongsi dengan pembaca dengan apa yang saya dengar berlaku dalam Kabinet minggu lalu. Ia bukanlah rahsia besar, tidak sensitif dan mengancam keselamatan negara.

Saya diberitahu oleh ejen kenit bahawa Perdana Menteri mengucapkan tahniah kepada Menteri Penerangan, Dato’ Ahmad Shabery Cheek, kerana berjaya berdebat dengan DSAI. Paklah berkata kepada Menteri Penerangan bahawa beliau tidak perlu meletakkan jawatan.

Oleh itu, Dato’ Ahmad Shabery teruskan saja kerja dan perbanyakkan kegiatan penerangan yang menguntungkan rakyat. Jangan hiraukan dengan apa yang diperkatakan oleh orang lain, setelah “boss” sendiri sudah kata tahniah. Yang penting, rakyat menang.… selanjutnya.

no2umno – hanya orang yang ada maruah sahaja sanggup tunaikan janji. Terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata, buruh padahnya. Kekal pun kita tak kecoh tapi pada rakyat nama Shabery dah memang busuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: