no2umno

Apa kono eh Jang?

In Muzakarah PAS UMNO on July 22, 2008 at 6:49 am

dihantar oleh http://azzlie.blogspot.com/
azzlie | ….Mungkin orang yang hardcore macam saya ini, tak ingin mempersoalkan tindakan-tindakan pemimpin-pemimpin PAS. Tapi malangnya, dekat negara Malaysia ini bukannya semua orang macam saya. Bukan semua orang berfikiran terbuka macam saya. Macam-macam jenis orang dan ‘peel’ kita boleh jumpa. Daripada yang terlebih pandai sampai lah yang terkurang pandai.

Jadi walaupun muzakarah ini baik, dalam masa yang sama jangan juga dilupakan memberikan maklumat yang betul. Jangan sampai ahli Pas bergaduh sesama ahli Pas. Pakatan Rakyat bergaduh sesama Pakatan Rakyat. Ahli Pas gaduh dengan PKR dan DAP. Tindakan yang perlu dibuat mestilah sama seperti menarik rambut dari tepung. Rambut tak putus, tepung tak berselirat.

Dalam hal ini, maklumat yang betul amat perlu. Jangan lupa, dalam perkara muzakarah ini banyak pihak akan ambil kesempatan. Ini isu yang ibarat bola tanggung. Kalau dipergunakan sebetulnya boleh memecahkan banyak orang dan masyarakat. Dalam masa ini, tok guru Haji Hadi perlu memainkan peranannya semaksimum mungkin. Orang Pas akan dengar cakap tok guru Nik Aziz dan Haji Hadi sahaja. Pemimpin-pemimpin lain mereka hormat dalam masa yang sama mereka boleh betah. Pasalnya hanya dua orang itu sahaja pemimpin tertinggi parti Pas.… selanjutnya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: