no2umno

Ahmah Said: Sahaja aku beli Merc …

In Kerajaan Terengganu on July 24, 2008 at 5:13 am

tranungkite |Nampaknya Ahmad Said berjaya mendedahkan skendal kos senggaraan kereta lebih mahal dari kos beli kereta yang baru! Memang dah saya kata, dia ni bijak dan niatnya pun ‘Sahaja aku beli kereta Merc kerana nak mengenakan Idris Jusuh!

Kereta Idris disenggarakan dengan kos RM235,123.08 dalam tempoh empat tahun antara 2004 dan 2008!

Beberapa pegawai kanan BPR menyifatkan ‘ada sesuatu yang tidak kena’ dengan kos penyenggaraan kereta Proton Perdana V6 Executive kerajaan Terengganu itu.

Yalah, memang tersangat adanya sesuatu yang tidak kena; tapi bukanlah tentang kereta itu yang tak kena.Kereta itu kereta baru dan tentunya ada warranty periodnya.Lainlah kalau kereta itu dibeli dari kedai kereta terpakai.

Walau bagaimana pun, percayalah, Putra jaya ada pelbagai cara untuk tolong lepaskan Idris. Tengoklah nanti , BPR yang seolah-olah macam rimau hari ini, esok lusa menikuslah macam biasanya!… selanjutnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: